четвъртък, 5 юли 2012 г.

Първа консултация: Кантарът оцеля!


Кантарът оцеля, но дали уредът за измерване на мазнини не се „бъгна” завинаги, не мога да гарантирам.  Важното е, чe нито диетологът, който ме мереше, нито аз, която видя резултатите от меренето не загубихме съзнание... Това с  установяването на теглото и процентът мазнини беше за десерт, а поставянето на максималната цел – черешката на тортата. Преди това се получи много приятна беседа за добрите и лошите мазнини, за качеството и количеството на поглъщаната от всички нас храна, за начина на възприемане на хранителния режим и т.н.

Много ми хареса подходът – не се основава на волята, защото ако се основава на волята, тогава нарушиш ли режима, ще се чувстваш кофти, ще си безволеви човек. По-скоро се основава на дисциплината и желанието да постигнеш нещо. Мисля си – супер, значи ако цяла седмица спазвам режим, но в сряда ударя един сладолед или едно джинче със Швепс, ще съм просто лошо момиче и това няма да означава, че съм се провалила. Сигурно ще ми е криво, че съм съгрешила, но на следващия ден ще походя повече пеша или ще потренирам по-интензивно и ще си продължа режима като добро момиче.

Хареса ми, че диетологът няма да ме притиска, няма да си поставям конкретни цели за конкретни дати, както прави една негова колежка, която ако не си свалил точно 2 кила и 300 грама на еди коя си дата ти пише огромна двойка върху листа с диетата и започва да цъка с език. Имам си максимална цел, до която трябва да стигна за неопределено време не само посредством хранителния режим, а променяйки начина си на възприемане на храненето, а донякъде и начина си на живот.

Добрата новина е, че какъвто и режим да ми напише, веднъж седмично ще имам свободен ден, в който мога да си позволя храните, които той нарича „деликатеси”. За пример даде картофите: ако са варени или печени, може да си влязат в диетата, но ако са пържени, автоматически се превръщат в деликатес... 

Оказа се, че човекът може и да готви, обеща да сподели вкусни, но здравословни рецепти. Преди това обаче, в неделя трябва да ми изпрати моя си режим. Започвам го в понеделник, а промяната я стартирах днес... с едночасов бърз ход до работата.

И така данни към 05.07.2012 г.: височина - 182 см, килограми - 96, процент на мазнините – 40%

Максимална цел: 28 кг

Следваща консултация при Ипократис: 24.07.2012

7 коментара:

  1. Eto edna stranitza koiato moje da ti pomogne da keepvash track po-lesno na dnevniat prihod i razhod na kalorii

    http://www.sparkpeople.com/

    Kam neia sashto ima mnogo dobra stranitza s vkusni zdravoslovni retzepti:

    http://www.sparkrecipes.com/

    Poznavam edna matzka tuka koiato svali kam 40kg polzvaiki taia stranitza i hodeiki 5mili vseki den.

    A za utre za zakuska moje da probvash tova:

    2 beltaka
    100g spanak
    1 maslinka
    1/2 domat
    bosilek

    Razbivash beltatzite da stanat puhkavi, ama ne super mnogo. V nezalepvasht tigan malko zapichash domata. Izsipvash beltatzite, slagash sitno nariazaniat spanai i maslinka, cheren piper. Gotvish do gotovo porasvash s bosileka.

    Mmmmmm vkusotiika
    Dobar apetit.

    A ako i Pesho iska i toi da hapne vkusno slagai smelo dvoina doza ;-)

    ОтговорИзтриване
  2. Маш, нема се пуашиш, нали знаеш моите първи данни от Ипо... :D Ти си лесна. Спазвай стриктно първите 3 месеца и ти гарантирам 15 кила надолу. ;)

    ОтговорИзтриване
  3. Маша, една позната доста свали при този Ипократис :) явно е много добър! И при теб ще стане :)

    ОтговорИзтриване
  4. Честно е да слагам снимки, нали?:)

    ОтговорИзтриване