Май се оказа, че в работните дни много по-лесно се справям с режима,
отколкото през почивните. Най-малкото защото ставането сутрин се отлага с
минимум два часа и после денят ти е един непоследователен и небрежен... В
събота бях железна: не посегнах към бонбони, вино, обядвах салата от домати,
краставици, сирене и копър без грам олио и оцет, пих фрешове и естествено много
вода. Вечерята я пропуснах, обаче, беше станало много късно от дългите разходки
през деня, само хапнах малко пъпеш, яйцата щяха да ми дойдат в повече в 11
вечерта.
В неделя, обаче, мама реши, че имам свободен ден и ни покани на палачинки. Тя
съвсем скоро се научи да ги прави и палачинките са си истинско събитие, как да
ги пропуснеш просто... Обясни ми много убедително, че спокойно мога да си
заменя 3-4 лъжици мюсли с 2 палачинки, хахахаха. Както и да е, изядох една
солена и една сладка, като запивах само с вода и през остатъка от деня си
продължих с режима, устоявайки на царевица на жар, свинско месо на барбекю и
мента със Спрайт. Днес си продължавам по план, но ми е малко тъпо, че така
лесно се поддадох. От друга страна се бяхме събрали цялото семейство на закуска
и палачинките бяха страхотни. В интерес на истината си представях как си
занасям мюслите в купичка и сърбам кисело мляко, а очите ми крещят: ПАЛАЧИНКИ!
ПАЛАЧИНКИ! и реших, че за една допусната грешка няма да си режа вените, но че
ще си остане изключение... надявам се.
Нещо взе много да ми писва салатата тип шопска, въпреки че когато доматите
и краставиците са вкусни, лесно преглъщаш липсата на олио или зехтин и сол. С
марулите и зелето, положението е различно, не мога да ги ям като треваL По този случай вчера си направих микс от
печени зеленчуци – върху фолио си изпекох патладжани, тиквички и чушки, нарязах
им един розов домат отгоре, добавих чесън, магданоз и балсамико и ням-ням-ням. Надявам
се, на кулинарния курс, за който все пак реших да се запиша, Ипократис да даде
някакви идеи, че иначе голяма скука се очертава с тия салати.
Имам и доста въпроси: бях чела някъде, че пармезанът е сиренето с най-малко
съдържание на мазнини и се чудя дали може да го заменям понякога, особено за
салати и зеленчуци; така или иначе то се стърже и определено не поемам 80 грама
от него на хранене. Имам и една много любима салата с рукола, круши, балсамико
и пармезан, та се питам дали в салатата трябва строго да има само зеленчуци или
може някой и друг плод... та нали и доматът е всъщност плод?! Имам и една друга
любима салата – със спанак, червен грейпфрут и червен лук, също супер вкусна и
полезна, но пак с плод... Трябва да питам и дали някои супи, които биха могли
да се приготвят без мазнини могат да минат за салати, като например
гаспачото...
А, бе, трудна работа!!!
Не може с плод!
ОтговорИзтриване...можеш да си ядеш авокадо...и кълнове... с лимонов сок и рапично олио...като разнообразие :)) <3
ОтговорИзтриванеТова с което си заменила салатата е супер. Всякакви задушени зеленчуци без масло, варени, печени... Всичко става. А сирената, можеш да ги сменяш, стига да са ниско маслени. Успех, Маш. На мен си ми беше свободен ден и ми дойдоха екстра тия 3 палачинки... :D
ОтговорИзтриванеМила Мери, и аз съм от клуб Димитракус!:):):):):) Много са добри режимите...наистина... В момента прегрешавам малко, но никога не се предавам вече 2-ри месец! Стискам ми палци :0). А Пепката да зареже тези рецепти в този пиков момент. Хахахахахаха
ОтговорИзтриванеБраво, Насе, догодина ще разбиваме на плажа, обещавам:-))
ОтговорИзтриване